The Picts Bar

Pub & Sportbar i Hammarby Sjöstad

Ny logotyp, grafisk profil och webbplats

The Picts Bar är en Bistro/Pub i centrala Hammarby Sjöstad som med inspiration från Edinburgh, New York och Paris bjuder på vällagad mat samt öl och vin.

The Picts Bar kontaktade oss för en hel uppdatering av företagets grafiska profil och webbplats. Logotypen, typsnitt och färger kändes utdaterade och var i behov av en uppdatering. Webbplatsen hade flera år på nacken och var inte responsiv (mobilanpassad). Företaget ville enkelt lägga till nya sportevenemenag och uppdatera mat- och dryckesmenyn.

The Picts Bar, logotyp

Besök webbplatsen

The Picts Bar

Interaktiv, mobilanpassad webbplats som inspirerar

Det första vi gjorde var att ta fram en ny logotyp som tydligt speglade baren. I samband med logotypen skapade vi en grafisk profil och moodboard till den nya webbplatsen.

Vi såg att hemsidan hade väldigt mycket besökare genom mobiltelefoner och skapade därför en design till hemsidan med fokus på responsivitet.
The Picts Bar visar dagligen sportevenemang i baren och vi skapade en sida där kommande matcher presenteras. Personalen kan enkelt själva gå in och lägga till nya matcher och evenemang som sorteras på rätt plats.

Vad tycker The Picts Bar om resultatet?

Gästpumpen

The Picts Bar har ett väldigt brett sortiment av öl och har ofta nya ölsorter på besök. Baren är väldigt aktiv på Instagram och lägger löpande upp när de har nya ölsorter i sortimentet.

Vi skapade därför ”Gästpumpen” till hemsidan där veckans öl visas. Det enda The Picts Bar behöver göra är att lägga till hashtaggen ”#gästpumen” när de laddar upp en ny bild för att den ska visas under gästpumpen på hemsidan.

The Picts Bar

Vi vill gärna hjälpa dig i ditt nästa projekt

Skicka förfrågan