Webbstrategi

Bra planering för en lyckad webbplats

Att lägga en bra grund

För att ditt företags webbplats ska skapa affärer är det viktigt att fokusera på rätt saker i uppstartsfasen. Den viktigaste frågan är vilken er målgrupp är och hur ni ska attrahera dem på mest effektiva sätt.

Tillsammans med er tar vi fram en strategi för hur ert företag ska synas på internet utifrån era förutsättningar.

– Vad ska finnas med och vad är överflödigt?
– Hur ska webbplatsen samarbeta med er närvaro på sociala medier

Få en kostnadsfri offert
Webbstrategi

Bättre affärer

Är er webbplats omodern, ej mobilanpassad och behöver ett ansiktslyft? Tillsammans med er tar vi fram en struktur, design och användarupplevelse som skapar affärer. Oavsett om ni har en väl definierad grafisk profil eller inte hjälper vi er att skapa en webbplats som speglar ert företag. På KA Webbyrå brinner vi för snygg och tilltalande design och hjälper dig mer än gärna!

Så går det till när vi utvecklar er webbplats

Webbplatsens produktionsstart och lanseringsdatum bestäms innan produktionen startar tillsammans med er som kund. För att vi på bästa sätt ska kunna skapa en webbplats som uppfyller era krav och önskemål behöver vi ha ett uppstartsmöte tillsammans med er för att skapa rätt bild och krav på vad webbplatsen ska innehålla och spegla. Vi går igenom och planerar designkänsla, struktur, funktioner, innehåll m m.

Om ni inte redan har professionella bilder på er webbplats kan vi rekommendera och offerera vår fotograf som vi samarbetar med. Ni har också möjlighet att välja ut (eller låta oss välja åt er) bildbanksbilder hos vår bildbyrå.

Vi tar fram en designskiss för webbplatsen där vi utgår från “mobile first-design”, vilket innebär att webbplatsen utvecklas för att se bra ut i dagens mest använda enheter – mobiler och surfplattor. I samband med detta gör vi en sitemap (sidkarta) för vilka menyer och undersidor som ska finnas med.

Vi vill ha med er i skapandet av design och struktur och skickar därför förslag till er löpande för feedback och slutgodkännande. När vi är överens och ni känner er nöjda påbörjar vi nästa del i produktionen.

Under utvecklingen skapar vi webbplatsen på en utvecklingsserver på WP Engine.

Vi utvecklar er webbplats utifrån framtagen design- och struktur. I detta skede programmerar vi alla funktioner som ska finnas med. Vi lägger in texter och bilder på sina rätta platser och optimerar dem för webbpublicering.

För att er webbplats ska vara sökmotoroptimerad installerar vi ett plugin för SEO som vi konfigurerar för er. Laddningstiden är väldigt viktig för besökarnas upplevelse. Därför jobbar vi kontinuerligt med att optimera laddningstiden genom tester och caching. Vi använder oss enbart av väletablerade och erkända plugins. Vi går igenom alla delar och testar så att de fungerar i de senaste versionerna av de mest använda webbläsarna samt korrigerar eventuella buggar.

När webbplatsen är färdigprogrammerad skickar vi över länken till utvecklingsservern så att ni kan göra en sista kontroll för att säkerställa att allting fungerar som det ska. När ni godkänt er ny webbplats publicerar vi den offentligt på er domän.

Hur kan vi hjälpa dig?