Webbdesign

Strategisk digital form

Webbdesign av er webbplats

När du bokar ett möte med KA Webbyrå får du träffa vår webbdesigner för att presentera och förmedla just din idé och dina tankar bakom din webbplats.

Tillsammans går vi igenom webbplatsen och skapar en behovsanalys. Vilka känslor, intryck eller uppmaningar bör just din kund få när hen besöker er sida? Vilka funktioner kan vara passande? Hur vill du att kontaktformulär ska se ut eller vill du skapa en webbshop eller en blogg?

Våra webbplatser utmärks av att de är stilrena och snygga och vi vill konvertera besökarna så att ni får nya leads och kunder!

Få kostnadsfri offert

Ett nära samarbete

Vårt samarbete börjar alltid med ett inledande möte där vi analyserar ert varumärke, era kunder, konkurrenter och de kandidater ni vill attrahera. Nästa steg handlar om produktionsplanering och deadlines. Vi tror på ett nära samarbete med våra kunder. Vi vill därför gärna att ni är med under hela arbetet. Slutresultatet blir på så sätt nästan alltid bättre. Det blir också lättare för er att påverka processen under designarbetet. Våra kunder har olika behov, några vill ha fortsatt hjälp med drift och underhåll när den nya webbplatsen är på plats. Vad har ni för behov? På KA Webbyrå är vi webbdesigners, formgivare och utvecklare som ser till att din webbplats blir snygg och användarvänlig.

Bra design leder till konverteringar

Det sägs att de webbplatser med högst konverteringsgrad är de som varken överraskar eller får besökaren att behöva fundera. Men om vi bara ger besökaren det de förväntar sig, hur ska vi då hålla deras intresse uppe? Det handlar alltid om en balans mellan att skapa resultat och leverera vacker design som skapar intresse och nyfikenhet.

Faktum är att designen är det första besökaren lägger märke till. Därför är den visuella delen en enormt viktig pusselbit som behöver vara på plats. Det kunden ser är det kunden förväntar sig att få.

Webbdesign uppstår i en process

Vår filosofi är att vi bygger webbplatser som arkitekter bygger byggnader. Först görs skisser och ett skelett. Sedan kommer strategin in i bilden med syfte att hitta bättre kommunikationslösningar. När det är dags för designlösningar och innehåll finns en bra grund att stå på.

Specialister på webbdesign i WordPress

KA Webbyrå är specialister på WordPress och vi skapar våra egna teman – det innebär att vi har 100% kontroll över hur sajten ser ut men också att koden laddas snabbt vilket är en förutsättning för att Google ska ranka sajten högt i sökmotorer.

Designkrav på en modern webbplats

Det finns flera designkrav på en modern webbplats. En modern webbplats ska se bra ut på olika plattformar och anpassa sig efter skärmen (vara responsiv) så att användarna kan läsa informationen från surfplattor eller mobiler. Utöver de rent grafiska aspekterna ska även sökmotorer kunna läsa och indexera webbplatsen så att den får hög synlighet i Google.


Under de senaste åren har vi sett en del nya trender kring webbdesign som:

  • Parallax scrolling där bakgrunder rör sig i olika hastigheter
  • Stora täckande bakgrundsbilder eller filmer där mycket har fokus på översta delen av hemsidan
  • Högre fokus på konverteringar dvs att få leads och kunder genom call-to-action knappar
  • Responsiv design är numera en självklarhet och innebär att webbplatsen skalar sig bra för olika bildskärmar. Eftersom ungefär hälften av alla besök sker från mobilen är det här en viktig del när man designar en webbplats
  • Mer fokus på typsnitt, gärna som är lite annorlunda
  • One page design innebär att hela hemsidan ligger på en enda sida
  • Sökmotoroptimerad design – innebär att man anpassar innehållet för att sökmotorer som Google och Bing ska kunna läsa innehållet på ett bra sätt

KA Webbyrå – webbdesign i Stockholm

KA Webbyrå är en webbyrå i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Vi är specialiserade på att designa och utveckla webbplatser i WordPress. Vi skapar webbplatser åt företag och organisationer och har lång erfarenhet av webbdesign i flera olika nischer.

Hur kan vi hjälpa dig?