Ny Webbplats till Fridays For Future

En global rörelse med ett livsviktigt budskap. Vi hjälpte Fridays For Future med en ny modern webbplats.

Behov av ny webbplats

Den svenska rörelsen kontaktade KA Webbyrå för att få hjälp med en ny webbplats. Önskemålet var en webbplats som är enkel att uppdatera, informativ och tydlig för besökarna. En annan viktig funktion är att kunna se kommande strejker och kunna registrera en strejk. Rörelsen publicerar väldigt mycket på Instagram och ville även att inläggen skulle finnas med på webbplatsen.

Om Fridays For Future

Fridays For Future är en global rörelse som startades av Greta Thunberg, som den 20 augusti 2018 ensam satte sig utanför riksdagshuset i Stockholm, i protest och för att lyfta miljöfrågan inför valet samma höst.

”Fridays For Future är en rörelse som drivs av ungdomar. Deras budskap är otroligt viktigt, därför var det en självklarhet för oss att hjälpa dem utveckla deras nya webbplats.”

Fridays for Future, Stockholm, 24 Maj 2019 © Jana Eriksson

Syftet med webbplatsen

Runt om i världen sprider sig rörelsen brett med nya lokala webbplatser. Den svenska sidan bär ett otroligt viktigt budskap och funktion. Den ska både ge allmänheten information om den pågående klimatkrisen samt ge möjlighet att registrera sin strejk genom sidan. Genom att även ha informationen på engelska vill rörelsen förenkla för alla eldsjälar runt om i världen som skapar nya FFF webbplatser och strejker.

Fridays for Future, Stockholm, 24 Maj 2019 © Jana Eriksson

Webbplatsens innehåll

KA Webbyrå har designat och utvecklat den nya webbplatsen från grunden i WordPress.

Webbplatsen innehåller:

  • Karta över strejker
  • Registrering av strejk
  • FAQ
  • Pressmeddelande / Nyheter
  • Mediabank för nedladdning av material
  • Språktillägg
  • Instagramflöde
Besök webbplatsen

Hur kan vi hjälpa dig?