Så går en fotografering av företag till

Tips om förberedelse inför en professionell fotografering

Bra bilder är ingen slump

Jag är fotograf med mer än 20 års erfarenhet. Mina uppdrag har varit allt i från glossiga modellfotograferingar för magasin i London till små familjeföretag djupt inne i de småländska skogarna. Där av min breda kunskap inom fotograferande.

Nedan delar jag med mig av mina tips vad ni kan tänka på innan en fotograf kommer.

Sauman NG Agerberg, Fotograf
+46 (0) 8-556 212 70
foto@kawebb.se

Att tänka på inför er fotografering

För att fotograferingen skall bli så smidig som möjligt har jag gjort en liten lista på saker som kan vara värt att kika på innan fotograferingen. Genom dessa punkter kan ni förbättra förutsättningarna för bra bilder och samtidigt spara tid och pengar då ni ser till att utnyttja fotografens tid effektivt. Det handlar alltså inte om några krav utan mer en samling hjälpsamma tips!

Bestäm klädkod och ha max tre färger på er för era porträttbilder. Bilderna blir då jämnare och man skapar bättre teamkänsla.

Tvätta håret dagen innan. Om det behövs gå till frisören och färga utväxt eller om du är man så se till att raka dig innan. Tyvärr syns allt på bild och dessa bilder ska ni känna er nöjda med och förhoppningsvis använd i många år.

På fotograferingsdagen – sminka er. Ungefär 70% av ert smink försvinner under fotografens starka blixtljus. Fotografen som är diplomerad make-up artist kommer även att erbjuda en lättare sminkning på er ca. 5min för att nå bästa resultat – man som kvinna.

Köp in vackra blommor, frukt och choklad som går i era färger till ert kontor/salong. Det är viktigt att era lokaler andas inbjudande.

Dammsug, plocka bort och damma produkter från hyllor för att få en renare känsla på bilderna.

Om ni har beställt en Studio-bakgrund så behöver fotografen en yta på ca. 3m x 3m för att sätta upp bakgrund och lampor. Ha denna yta förberedd innan fotografen kommer.

Riggning brukar ta ca. 30 min beroende på om ni beställt studio-bakgrund eller inte. Denna tid är då gånger två för upp- och nerpackning av studio.

Om ni olyckligtvis måste avboka kan ni göra detta helt gratis två veckor innan fotograferingen. Därefter tar vi en avbokningsavgift på 1500 kr då det blir för kort varsel att boka in en ny kund. Fakturan skickas då till ert företag.

Leverans av era bilder sker genom Dropbox 14 dagar efter fotograferingstillfället till utsedd leveransmottagare. Vänligen meddela om annan leveransmetod önskas.

Det som ingår i ert grundpris är en enklare retuschering (inställning av färg, kontrast, borttagning av mindre fläckar, borttagning av mindre rynkor och mörka ringar under ögon. Om ni önskar mer retuschering eller friläggning så kan detta köpas till. Se vår prislista.

Välkommen att höra av dig till mig för att prata igenom hur jag kan hjälpa just er. Maila eller ring så hörs vi!

Fria bildrättigheter

Det bästa av allt är att fria bildrättigheter ges av vår fotograf. Detta innebär att ni får använda era bilder i alla era andra kanaler så som Sociala medier, annonser m.m. Ta chansen att boka en professionell fotograferingen samtidigt som ni gör er nya webbplats. Vi garanterar er att ni kommer ha en snyggare och mer personlig webbplats än vad era konkurrenter har som snickrat ihop sina bilder med mobiltelefonen.

Du kan också läsa om våra andra fotograferingstjänster:

Hur kan vi hjälpa dig?