Mattias lovades 30.000kr för tatuera sig i pannan

Publicerat: 1 april, 2019 |  Kategori: KA Webbyrå

Mattias lovades 30.000kr om han tatuerade företagets logga i pannan. Efter att tatueringen var gjord förväntades det betalning från företaget KA Webbyrå. Efter en vecka kom beskedet från VD’n Branko Kitanovic att tatueringen inte var tillräckligt stor för att kunna betala ut pengarna. Mattias som nu levt med tatueringen i en månad känner sig lurad.

När Mattias, 30, gick hemåt efter sitt tatueringsbesök i Stockholm var hela hans huvud invirad i plast – säker på att han skulle få betalt. Men när han senare hade möte med
VD’n Branko möttes han av en rejäl chock.

”Kollegornas försök”

Mattias har länge varit rädd för att tatuera sig på grund av sin fobi för nålar. Men på KA Webbyrås kontor lugnade kollegorna ner Mattias för att våga satsa på tatueringen. Gustav Thörn som är projektledare och webbutvecklare på företaget hade ett flertal
gånger ritat på Mattias panna. Detta för att få honom att förstå att tatueringen skulle bli både snygg och trendig. Tyvärr fungerade inte denna taktik och Mattias var fortfarande väldigt skeptisk mot att göra tatueringen. Det var då Gustav tog hjälp av Katarina Wågberg som jobbar som Webbdesigner och Webbutvecklare.

Katarina har alltid varit ett stort fan av tatueringar har under det senaste året gjort 43 stycken tatueringar. Majoriteten av dessa tatueringar har hon gjort på sig själv med egen tatuerings utrustning. Det tog inte lång tid innan Katarina kom på en plan för att få Mattias att känna sig bekväm med att göra tatueringen. Under en måndagsmorgon hade Katarina tagit fram sin tatuerings utrustning. När Mattias dök upp på kontoret stod Katarina och tatuerade sig själv. De övriga kollegorna stod runt i en ring och hejade på. Mattias blev chockad men började känna att det kanske inte skulle vara så dumt att göra en egen tatuering.

Pengar kom in i bilden

Efter att de två kollegorna Gustav och Katarina hade gjort sina försök var det dags för Branko Kitanovic och Sophia Antoniou att övertyga Mattias till tatueringen. Veckan efter Katarinas försök var stämningen på kontoret rätt så spänd och alla kände sig osäkra på vad som skulle hända härnäst. Det var då Sophia som jobbar som operativt ansvarig och support klev in i bilden. Sophia har en lång bakgrund inom support och bankbranschen och visste att det skulle krävas pengar för att få Mattias att tatuera sig. Efter en del planering hade Sophia kommit på en strategi för att få Mattias att tatuera sig. Med ett fiskespö i ena handen och en hundralapp i andra började Sophia sakta men säkert veva in Mattias. Gång på gång låg det hundralappar på olika delar av kontoret som Sophia strategisk hade placerat ut som satt fast i en fiskelina. När Mattias böjde sig ner för att plocka upp dessa hundralappar ryckte hon i fiskespöt så att hundralapparna smet iväg.

400 stycken hundralappar senare började Sophia byta ut hundralapparna mot vanliga lappar. Dessa lappar hade text på sig med orden ”jag vill tatuera mig i pannan”. Efter några veckor hade Mattias samlat på sig hundratals lappar med denna text. Tyvärr hade hennes taktik fått lite för bred effekt och de övriga anställda och Branko hade hoppat efter både hundralapparna och lapparna med text. Det slutade med att alla ville tatuera sig i pannan inklusive Sophia som också hade hoppat efter lapparna och samlat på sig en del.

Alla på företaget exklusive Mattias samlades för ett kort möte där de fick fokusera om. Istället för att alla skulle tatuera sig var det återgick de till planen och var överens om att det var Mattias det handlade om. I mötet så beslutades det att det skulle göras ett sista försök som Branko Kitanovic skulle planera och genomföra. Det var den första april och Branko satt redo på sitt rum i väntan på att alla skulle komma in till kontoret. Med en lång bakgrund inom sälj visste Branko att han hade ett äss i rockärmen. Han skulle helt enkelt övertyga Mattias att göra tatueringen.

När alla var på plats klev Branko ut ur sitt rum iklädd i en kimono med tillhörande japanska tofflor. Hans plan var att använda den klassiska japanska säljtekniken som han hade fått lära sig när han var ung. Med mycket rörelse och dans försökte Branko övertyga i flera timmar utan resultat. Inget verkade fungera tills han kom på en sista sak. Branko sprang ner till Sophia och ”lånade” 300 stycken hundra lappar som han sedan erbjöd Mattias för att tatuera sig.

Svaret var ja och Mattias gick med på att taturera sig i pannan. När Mattias kom hem kände han en stor ånger och bestämde sig att kontakta sin handläggare Aprilia Ljugendahl på Facket för att höra om företaget gjort rätt. Aprilia förklarade att det var okej eftersom Mattias hade gått med på det. Dessutom stärkte hon upp Mattias beslut genom att säga att tatueringen var snygg.

Denna historia kunde ha varit sann om det inte vore för första april. Är du är en duktig WordPress utvecklare eller digital strateg? Sök då till oss! Känner du någon som du vill rekommendera att börja hos oss? Vi erbjuder 5 000 kr brutto som tipsbonus om det leder till en anställning. Se lediga tjänster på KA Webbyrå.